Za rok dokázal Martin Ducháček s kolegy vybudovat restauraci Field, která v březnu získala michelinskou hvězdu. Když se to dozvěděl, podivil se na Twitteru nad tím, že je jednodušší získat toto ocenění než změnit stravování ve školních jídelnách. To se mu zatím nepodařilo ani za tři roky, co podporuje projekt Skutečně zdravá škola. Ten se snaží jídelnám se zdravějším vařením pomáhat.
"S manželkou pochopitelně řešíme, co naše malé dcery budou ve školách jíst," vysvětluje. Ve školních jídelnách už se sice zdaleka nevaří jen "UHO", tedy univerzální hnědá omáčka, osvícené školy zařadily modernější jídla a používají zdravější suroviny. Ale stále zůstávají školy, kde dětem servírují čočku s párkem, smažený sýr nebo třikrát v týdnu omáčky v různých variacích.
Ještě na vás čeká 90 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.