To, že systém školního stravování funguje, je díky lidem, kteří v něm za ty platy ještě pracují. Jejich průměrný věk je 55 let a pokud se něco nestane, tak nevím, kdo tu službu bude za pár let dělat. Navíc v systému chybí pravidla a kde nejsou pravidla, tam si každý vytváří svá vlastní,” říká Alexandra Košťálová z projektu Máme to na talíři, který se snaží školní jídelny změnit.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist