Hospodářské noviny
Hledat Přihlásit seMůj účet Předplatné
Přihlásit seMůj účet Předplatné
  • Home
  • Byznys
  • Zprávy
  • Názory
  • Tech
  • Reality
  • Investice
  • Podcasty
  • PročNe
  • Archiv
  • Další
  • Green Deal
  • Made in Czech-o-Slovakia
  • Předsednictví EU
  • Víkend
  • Inovátoři roku
  • Top ženy
  • Nej banka / Nej pojišťovna
  • Speciály HN
  • Předplatné
  • Redakce
  • Inzerce
  • Kontakty
  • Newslettery
  • Ekonom
  • Respekt
  • Logistika
  • Právní rádce
  • Economia
  • BeNative
  • Nastavení účtu
  • Moje předplatné
  • Odhlásit se
HN.cz › Domácí
Sdílet
DVTV

Jídla si nevážíme, je to nefér vůči rostlinám i farmářům. Z marketů mám fobii, říká šéfkuchař Drdel

DVTV
5. 6. 2022 11:31 ▪ 24:18 min.    

Novinka! Audio článek

Poslechněte si článek v audio podobě. Během poslechu se nepřeklikávejte pryč z článku.

Přehrát článek
Drdel: Jídla si nevážíme, je to nefér vůči rostlinám i farmářům. Z marketů mám fobii
Drdel: Jídla si nevážíme, je to nefér vůči rostlinám i farmářům. Z marketů mám fobii Autor ▪ DVTV
„Lidé často kupují nesmyslné množství jídla. Tím, že si i v lednu můžeme dojít do marketu pro ředkvičky, ačkoliv nikdy nebudou mít super chuť, jsme si přestali surovin vážit,“ míní šéfkuchař strakonické restaurace Sůl a Řepa Pavel Drdel, který působil v michelinských podnicích v Itálii a v Česku otevřel restauraci s jiným přístupem k surovinám.
  • #jídlo
  • #potraviny
  • #kuchař
  • Facebook
  • Twitter
  • Kopírovat odkaz
K tématu: jídlo

Paprika v březnu je proti přírodě. Kdo na ni má chuť, tak si musí připlatit

Nikdy jsem neměl rád lečo. Jako dítě jsem z něj vyjedl uzeninu – pokud tam nějaká zrovna byla –, v pozdějším věku jsem se tomuto jídlu už úspěšně vyhýbal. Proto mě překvapilo, že opozice se na tomto pokrmu, který rozhodně nepatří k...
byznys podle t. lysoňka
11. 3. 2023 ▪ 7 min. čtení

Jídlo pro celou četu unese jeden voják. Česká firma posílá obráncům Bachmutu mrazem sušené jídlo

6. 3. 2023 ▪ 3 min. čtení

Kde jsou na gastromapě hluchá místa? A může dražší podnik uspět i na vsi? Starosta se ptá foodblogera Hejlíka

3. 3. 2023 ▪ 57:59 min.
Rozhovor

Jak na drahé potraviny? Méně plýtvat. Češi ročně vyhodí jídlo za 14 tisíc, říká výzkumnice

5. 3. 2023 ▪ 12 min. čtení

Jídelny ve školách mohou nově zdražit až o pětinu. Obědy si přitom už teď nemohou dovolit rodiče tisíců žáků

1. 2. 2023 ▪ 3 min. čtení
K tématu: jídlo

Paprika v březnu je proti přírodě. Kdo na ni má chuť, tak si musí připlatit

Nikdy jsem neměl rád lečo. Jako dítě jsem z něj vyjedl uzeninu – pokud tam nějaká zrovna byla –, v pozdějším věku jsem se tomuto jídlu už úspěšně vyhýbal. Proto mě překvapilo, že opozice se na tomto pokrmu, který rozhodně nepatří k...
byznys podle t. lysoňka
11. 3. 2023 ▪ 7 min. čtení

Jídlo pro celou četu unese jeden voják. Česká firma posílá obráncům Bachmutu mrazem sušené jídlo

6. 3. 2023 ▪ 3 min. čtení

Kde jsou na gastromapě hluchá místa? A může dražší podnik uspět i na vsi? Starosta se ptá foodblogera Hejlíka

3. 3. 2023 ▪ 1 min. čtení
Rozhovor

Jak na drahé potraviny? Méně plýtvat. Češi ročně vyhodí jídlo za 14 tisíc, říká výzkumnice

5. 3. 2023 ▪ 12 min. čtení

Jídelny ve školách mohou nově zdražit až o pětinu. Obědy si přitom už teď nemohou dovolit rodiče tisíců žáků

1. 2. 2023 ▪ 3 min. čtení

Vybíráme z HN

Karta se obrátila. Na trhu je rekordní množství kol a zákazníci nepřicházejí. Čeká se, kdo zlevní první a spustí lavinu

V předchozích letech kolem poloviny března chodíval majitel obchodu s jízdními koly Stanislav Číhal do práce pravidelně už v pět ráno. V...
21. 3. 2023 ▪ 4 min. čtení

Do zateplování půjdou desítky miliard. Peníze dostanou i bytové domy nebo majitelé plynových kotlů

Do programu energetických úspor domácností Nová zelená úsporám vloží ministerstvo životního prostředí 55 miliard korun z evropského...
24. 3. 2023 ▪ 2 min. čtení
Luděk Vainert
Luděk Vainert

Jestli jsou levné eurové úvěry nefér výhoda pro velké podniky, tak proč zůstávat u koruny?

Hlavním cílem činnosti České národní banky je péče o cenovou stabilitu, dočteme se v ústavě. Hned v úvodu zákona o ČNB, který ústavní...
24. 3. 2023 ▪ 4 min. čtení
Ranní brífink

Po celé Praze maximálně třicítkou? Co je to zase za nápad?!

Dobrý den z Hospodářek, je pátek 24. března. Dnes se podíváme na hodně kontroverzní téma, na možnost zavedení maximální třicetikilometrové...
24. 3. 2023 ▪ 10:45 min.
Další zprávy
Práce Kurzy
  • CEO - B2B fotovoltaika
  • VÝROBNĚ-PROVOZNÍ ŘEDITEL (stavebnictví)
  • vedoucí oddělení pražské věže
  • LOGISTICS MANAGER
Další nabídky práce
  • Konec prokrastinace
  • Kritické myšlení 6 - Mediální gramotnost a fact-checking
  • U mě dobrý: hledání životního optimismu
  • Trénink vyjednávání prakticky I.
Další kurzy a školení
TIP Atmoskop.cz - hodnocení firem zaměstnanci
Nabídka práce a kurzů
Hospodářské noviny

© 1996-2023 Economia, a.s.

Hospodářské noviny (print)   ISSN 0862-9587
Hospodářské noviny (online) ISSN 2787-950X

Sledujte nás
Stáhněte si aplikaci HN
  • Kontakty
  • Tiráž redakce HN
  • Economia
  • Kariéra v HN
  • Ceník inzerce
  • Ochrana osobních údajů
  • Prohlášení o cookies
  • Nastavení soukromí
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Koupit / darovat předplatné
  • Newslettery
  • RSS kanály
Autorská práva vykonává vydavatel. Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce.
Přihlásit se
Pokračovat s účtem Google Pokračovat s účtem Facebook Pokračovat s účtem Twitter Pokračovat s účtem Apple
Z účtu nelze získat údaje potřebné pro založení účtu (ID, e-mail). Povolte prosím přístup k e-mailu.
Účet služby s tímto e-mailem je již použit jinde a nelze jej připojit.
K účtu služby se nepodařilo přihlásit. Zkuste prosím opakovat.
Propojení s účtem této služby již existuje.
Účet s tímto e-mailem již existuje. Zkuste se prosím přihlásit e-mailem a heslem.
K účtu se nelze přihlásit. Kontaktujte prosím uživatelskou podporu.
Nepodařilo se dokončit proces propojování účtů. Zkuste prosím opakovat později.
Neznámá chyba. Zkuste prosím opakovat později.
Zapomenuté heslo

Ještě nemáte založený účet? Založit si účet na HN.cz