Řezníci by teď neměli důvěřovat polskému masu, já jsem ho nikdy nevyhledával. To, že se někde pochybilo, neznamená, že je polské maso obecně špatné, umísťuje se na předních příčkách steakových soutěží, ale kauzy mu na pověsti nepřidají. Je paradox, že naše maso je kvalitní, ale proti jiným zemím jako Polsko vyrábíme dráž, je to dané dotační politikou a příspěvky, které dostávají farmáři. Je zvláštní, když sem dovezeme maso, které se nakupuje levněji, než my ho vyrobíme, říká Vlasta Lacina, šéf společnosti Amaso.
Dodává, že vztah Čechů k masu se mění, lidé začínají přemýšlet, co jedí, jsou naladěni na to, aby jedli české potraviny.
Tento článek máteje zdarma.
Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení.
Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články.
Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený.
Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte
předplatné.