„Je mi jedno, jestli v kuchyni dělá holka nebo kluk, dokud zvládá svoji práci. Myslím ale, že pro dámy existují vhodnější povolání než stát 14 hodin v kuchyni,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Podle něj je práce v profesionální gastronomii fyzicky náročná a dlouhé směny v ní nejdou moc dohromady s péčí o rodinu: „Pro holky, které jsou v těch kuchyních, tak pro ně je to moc," tvrdí. „Dobrý a levný jídlo se trvale produkovat nedá. Na restaurační úrovni už asi vůbec ne. Na dražší pohoštění si musíme zvyknout,“ říká také známý šéfkuchař.
Poučení z inflačního vývoje Česko potřebuje. Má si ale své hodnotitele vybírat sama ČNB?
Poučení z chyb minulosti bereme vážně, prohlásil v úterý před studenty pardubické univerzity guvernér ČNB Aleš Michl. Následně oznámil, že si ČNB – tedy „jeho“ bankovní rada – objednala posudky hodnotící provádění měnové...
Glosa Luďka Vainerta
25. 4. 2024 ▪ 2 min. čtení