„Je mi jedno, jestli v kuchyni dělá holka nebo kluk, dokud zvládá svoji práci. Myslím ale, že pro dámy existují vhodnější povolání než stát 14 hodin v kuchyni,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Podle něj je práce v profesionální gastronomii fyzicky náročná a dlouhé směny v ní nejdou moc dohromady s péčí o rodinu: „Pro holky, které jsou v těch kuchyních, tak pro ně je to moc," tvrdí. „Dobrý a levný jídlo se trvale produkovat nedá. Na restaurační úrovni už asi vůbec ne. Na dražší pohoštění si musíme zvyknout,“ říká také známý šéfkuchař.

 | Předplatné HN+ je zcela bez reklam.
 | Předplatné HN+ je zcela bez reklam.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist