„Je mi jedno, jestli v kuchyni dělá holka nebo kluk, dokud zvládá svoji práci. Myslím ale, že pro dámy existují vhodnější povolání než stát 14 hodin v kuchyni,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Podle něj je práce v profesionální gastronomii fyzicky náročná a dlouhé směny v ní nejdou moc dohromady s péčí o rodinu: „Pro holky, které jsou v těch kuchyních, tak pro ně je to moc," tvrdí. „Dobrý a levný jídlo se trvale produkovat nedá. Na restaurační úrovni už asi vůbec ne. Na dražší pohoštění si musíme zvyknout,“ říká také známý šéfkuchař.
Vrátí se ceny nemovitostí po změkčení podmínek pro hypotéky k růstu?
Tak dlouho se mluvilo o tom, že na růst cen nemovitostí má hlavní vliv nedostatečná nabídka, respektive pomalá výstavba nových bytů, až trh doopravdy zamrzl. Ovšem ne proto, že by se stavělo málo, ale kvůli drahým a nedostupným hypotékám. Ve chvíli,...
Komentář Julie Hrstkové
2. 6. 2023 ▪ 4 min. čtení