Realita českých polí je odtržená od toho, co lze běžně vidět na billboardech. „Nepotkáte tam pána ve slamáku, ale Ukrajince, Bulhary nebo Filipínce. Je to běžná praxe napříč celou Evropou, všechno je o penězích,“ říká potravinová expertka Anna Grosmanová, která jela na mezinárodní food festival Terra Madre představit typické české plodiny. „Za Českou republiku letos vezeme jablka, mák a oskeruši,“ dodává.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist