Už je to téměř měsíc, co vláda v nouzovém stavu uzavřela restaurace a další podniky, aby zabránila šíření koronaviru. Řada z nich kvůli tomu nyní bojuje o přežití. Podle dat společnosti Dotykačka, jejíž podkladní systém využívá zhruba čtvrtina tuzemských podniků z oblasti gastronomie, muselo šest z deseti podniků zavřít úplně a má tak už čtyři týdny nulové tržby. Vůbec nejhůře jsou na tom hospody. "Podle počtu aktivních pokladen nyní funguje pouhých 14 procent hospod, které měly otevřeno ještě letos v únoru před propuknutím pandemie. Tržby se hospodám propadly o 85 procent," popisuje ředitel společnosti Dotykačka Petr Menclík.

Zbývá vám ještě 90 % článku
Předplatné za 30 Kč
  • První 2 měsíce za 30 Kč měsíčně, poté za 159 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
Máte již předplatné?
Přihlásit se