Už je to téměř měsíc, co vláda v nouzovém stavu uzavřela restaurace a další podniky, aby zabránila šíření koronaviru. Řada z nich kvůli tomu nyní bojuje o přežití. Podle dat společnosti Dotykačka, jejíž podkladní systém využívá zhruba čtvrtina tuzemských podniků z oblasti gastronomie, muselo šest z deseti podniků zavřít úplně a má tak už čtyři týdny nulové tržby. Vůbec nejhůře jsou na tom hospody. "Podle počtu aktivních pokladen nyní funguje pouhých 14 procent hospod, které měly otevřeno ještě letos v únoru před propuknutím pandemie. Tržby se hospodám propadly o 85 procent," popisuje ředitel společnosti Dotykačka Petr Menclík.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.