Maso jím skoro denně, většinou z vlastních zdrojů, bez zvířat bychom to na planetě nezvládli.
Problém je v systému farmaření, velké chemizaci a industrializaci zemědělství, míní Radim Kotrba z Výzkumného ústavu živočišné výroby.
O zvýšení DPH u masa uvažují v Německu a ve skandinávských zemích.
Doplatí na to i ekozemědělci, kteří se už dnes chovají zodpovědně, státy mají dostatek jiných cest, jak tohle řešit, říká Kotrba.
Tento článek máteje zdarma.
Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení.
Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články.
Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený.
Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte
předplatné.