Restauratéra Františka Flegla si na letos už stoletý zámeček na okraji Františkových Lázní přivezli z porodnice rodiče, kteří zde tehdy pracovali. V devadesátých letech Flegl historickou budovu koupil a dnes zde provozuje kavárnu, restauraci a tři luxusní hotelové pokoje.

Bojuje ale s tím, že klientela do lázeňského městečka jezdí spíše šetřit, a také s nedostatkem pracovní síly. Absolventů gastronomických učňovských oborů je čím dál méně a ti nejnadanější navíc často najdou práci na druhé straně blízké česko-německé hranice. "V těch větších městech jsou za třicet minut. A mají tam za stejnou práci diametrálně odlišnou odměnu než tady. Byť tam dělají za minimální mzdu. Bohužel," popisuje Živnostník roku 2015 Karlovarského kraje. 

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se