Nápojový lístek speciálních barů se stále častěji rozrůstá o šťávy, nad jejichž složením byste ještě nedávno nedůvěřivě kroutili hlavou. Vědci z Výzkumného ústavu potravinářského Praha v posledních pěti letech vytvořili zhruba padesát kombinací ovocno-zeleninových nebo výhradně zeleninových šťáv.
Museli přitom vycházet z druhů, které jsou na pultech českých obchodů nebo zahrádkách dostupné po celý rok a navíc nestojí moc peněz. A tak se do lisu postupně dostávaly kromě jablek a mrkve, celer, pastiňák, hruška, pekingské či bílé zelí, okurky nebo červená řepa.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.