Američané před dvěma lety naléhavě hledali způsob, jak prověřit, že v mořských plodech nezůstaly žádné škodliviny z ropy, která zaplavila Mexický záliv. Našli ho díky Češce Lucii Drábové.
Doktorandka z Ústavu chemie a analýzy potravin Vysoké školy chemicko-technologické v Praze metodu vyvinula s přispěním své kolegyně Kamily Kalachové.
Úřad, jenž má ve Spojených státech kontrolu bezpečnosti potravin na starosti, vypsal výběrové řízení, do kterého mohli své nápady poslat odborníci na potravinářství z celého světa.
Mladé výzkumnici z Česka stačilo vytáhnout plán ze šuplíku, protože toto téma již dříve zpracovala v rámci evropského projektu Conffidence.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist