Američané před dvěma lety naléhavě hledali způsob, jak prověřit, že v mořských plodech nezůstaly žádné škodliviny z ropy, která zaplavila Mexický záliv. Našli ho díky Češce Lucii Drábové.
Doktorandka z Ústavu chemie a analýzy potravin Vysoké školy chemicko-technologické v Praze metodu vyvinula s přispěním své kolegyně Kamily Kalachové.
Úřad, jenž má ve Spojených státech kontrolu bezpečnosti potravin na starosti, vypsal výběrové řízení, do kterého mohli své nápady poslat odborníci na potravinářství z celého světa.
Mladé výzkumnici z Česka stačilo vytáhnout plán ze šuplíku, protože toto téma již dříve zpracovala v rámci evropského projektu Conffidence.
Ještě na vás čeká 70 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.