"Poslední informace, kterou vydaly německé dozorové orgány, naznačují, že to bude mít souvislost s živočišnou výrobou. Úplně nejnovější teze je ta, že by mohlo jít o maso, které nebylo dostatečně tepelně zpracováno,“ řekl ministr zemědělství. Jednou z tezí byla podle něj i možnost nákazy z infikované vody, ta se ale nepotvrdila.
Za zdroj nákazy byly do úterý považovány okurky dovezené ze Španělska. Jejich nové testy v Německu však nepotvrdily, že by byly kontaminovány nebezpečným typem EHEC. V Česku se nákaza potvrdila u americké turistky, která pobývala v Německu, a nyní je v pražské nemocnici Na Bulovce.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.