Tip:

Od devíti do jedenácti se v La Botteze podávají snídaně.

Z nabídky:

Rigatoni se sardinkami a brokolicí

295 korun

Rigatoni se sardinkami a brokolicí

Pečená treska v pancettě

415 korun

Pečená treska v pancettě
Adresa:

La Bottega Gastronomica

Ondříčkova 17
Praha 3
gastrono­mica.lacollezione.cz

Lídr kuchyně a jeden z nejkreativnějších šéfkuchařů oblíbených restaurací La Bottega představil nové menu, které zaujme všechny milovníky italské kuchyně. Jakub Čadina má cit pro nápadité prezentace italských pokrmů, v nichž je možné odhalit lehce rafinované inspirace asijskou kuchyní.

Jeho smysl pro hru je vidět už z prvního předkrmu, kterým je legendární vitello tonnato, v tomto případě ovšem servírované na bruschettě. Pokrm překvapí nejen svou vizuální stránkou, ale také kompaktní chutí, v níž se dokonale snoubí telecí s tuňákem, olivami a ančovičkami.

Zajímavě si kuchyně pohrála také s další italskou klasikou, tedy slavným duem carbonara a aglio olio. K přípravě carbonara nepoužívá klasické špagety, ale hranaté tagliolini, které na talíři potěší netuctovou chutí znásobenou uzenou šunkou a sušeným žloutkem.

Aglio olio je v Čadinově provedení ještě odvážnější a zdaleka ne každý host v něm odhalí italskou legendu. Pokrm bere v La Botteze podobu rigatoni se sardinkami a olivami. Ve výsledku však jde o velmi lehké, pikantní a šťavnaté jídlo, které uhrane svou chutí mnoho labužníků.

Potěší také ravioly plněné kančím masem s dýňovým pyré (zde funguje jako umocňovač chuti koření garam masala) či šťavnaté rizoto sázející na souznění chutí hovězího masa, respektive teriny z karabáčku, sušených hřibů a parmazánu. Velmi zdařilá poklona šéfkuchaře svým italským vzorům včetně Riccarda Lucqueho.

Ale zpátky k novému menu, kde v tento čas nemůže chybět polární treska, velmi chutná ryba, která se loví pouze v prvních měsících roku. V La Botteze ji pečou v pancettě, díky čemuž zůstává rybí maso křehké a šťavnaté, na talíři ji pak vedle konfitovaného celeru doplňují olivy, kapary a omáčka z podmáslí. Oblíbenou stálicí naopak zůstává grilovaná chobotnice podá­vaná s kuličkami slavné sardské pasty fregoly, jejíž chuť zvýrazňuje pikantní salám.

Související