Vybavit si restauraci od židlí přes sporáky a lednice až po kávovar je možné na gastronomickém veletrhu Top Gastro, který 4. února začal na pražském výstavišti v Holešovicích. Restauratéři se mohou inspirovat širokou nabídkou prodejců vybavení, ale i pochutin a nápojů. Zastoupení mají na veletrhu vinaři i prodejci kávy a čokolády.
Čtvrtý ročník akce potrvá do 7. února. Novinkou letošního ročníku je pavilon věnovaný kávě a všemu, co s tímto nápojem souvisí. Milovníky teplého voňavého nápoje odborníci seznamují s mnoha značkami káv a doplňky.
Odborníci na přípravu kávy - baristé soutěží přímo na veletrhu o titul "Mistr kávy". Finále klání už sedmého ročníku se koná v neděli. Nově mezi sebou soupeří i začátečníci v juniorské kategorii. Soutěže se účastní odborníci z pěti evropských zemí.
Své umění předvádějí na veletrhu také žáci odborných škol, kteří třeba vyřezávají rozličné tvary z ovoce a zeleniny. Výrobní postupy představují přední kuchaři, kteří se návštěvníkům veletrhu svěřují i se svými recepty a triky. Lahůdky mohou přihlížející ochutnat.
Tradičně velký zájem je o degustaci vín, ale i kuchyňské přístroje a nářadí, jako jsou keramické nože, titanové pánve a podobně. Na ploše přes sto metrů čtverečních zaměřili pořadatelé hlavní pozornost na českou kuchyni, domácí suroviny a rady jak zvýšit úroveň gastronomie a ziskovost provozu.